КНСБ в Бургас подкрепи регатата “Черноморец Бургас”

Днес, 24 юни, бе официалното откриване на традиционнотото ветроходно състезание „Черноморец Бургас” 2022, организирано от Яхтклуб „Черноморец Бургас” със съдействието на Община Бургас и Пристанище Бургас ЕАД, Регионален съвет на КНСБ-Бургас и др. На церемонията присъства областният координатор на конфедерацията в Бургас Мая Сариева.

Ветроходната регата ще продължи до неделя, когато ще бъдат наградени призьорите в 5-те ветроходни класа.

Очакваните над 130 състезатели, ще се състезават в класовете Оптимист, ИЛКА 4 и 6, 420, 470 и Фин. Пред Мостика на Бургас ще бъдат разположени двете състезателни дистанции, за да могат бургазлии и гостите на града да се насладят на този прекрасен морски спорт.

Голямата атракция и тази година ще бъде специалната гонка, станала вече емблема на Яхтклуб „Черноморец Бургас“ , която се провежда в акваторията на пристанището. На „една ръка разстояние“ ще могат да се наблюдават най-малките състезатели в клас Оптимист, които ще мерят сили пред Морска гара и погледите на зрителите. Състезателното шоу ще се проведе утре в 16:30 ч. с неизменната помощ и подкрепа на „Пристанище Бургас“ ЕАД, Регионален съвет на КНСБ- Бургас и Морска администрация Бургас.