Отворено писмо от синдикалните организации във ВМЗ-Сопот

Публикуваме Отворено писмо от синдикалните организации във ВМЗ-Сопот до министъра на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, с копие до изпълнителния директор на дружеството Иван Иванов:

 

Уважаема г-жо Нинова,

Силно сме притеснени от действията на новоназначеното ръководство на ВМЗ.

А именно от факта, че при няколкото срещи, които имахме с изпълнителния директор г-н Иванов за обсъждане бъдещето на завода и виждането му за по-нататъшното развитие и начин на работа единственото, за което той ни информира, е социалната политика, която смята да провежда.

На въпросите ни относно развитието на производството и обезпечаването му с необходимите материали, ни беше отговорено, че това не е наша работа и не е въпрос, който може да обсъжда с нас.

Като синдикални организации, за нас социалната политика е много важна, но на първо място стои въпросът с производството на завода, защото без него такава не може да бъде провеждана. Вече имаме информация от наши членове, че в момента има липса на материали от основното производство, за чиято доставка няма яснота. Това от своя страна ще доведе ВМЗ до невъзможност да изпълнява договорите си, а от там и поемане на неустойки. Нашата основна грижа е запазване на работните места и редовното получаване на достойни трудови възнаграждения.

Уважаема г-жо Нинова, настояваме за спешна среща с Вас и Вашия екип за решаване на възникналите проблеми във ВМЗ ЕАД, в противен случай за пореден път ще вземем необходимите мерки за запазване на нашия завод, като водещо дружество в оръжейната индустрия на България.

Заявяваме, че нашите синдикални действия нямат никакви политически мотиви, а са само и единствено такива в защита интересите на колектива на ВМЗ.

С уважение:

Председател на НзС – КНСБ – Е. Петрова

Председател на СС „Подкрепа” – Д. Атанасов