Тържествен молебен за здраве бе отслужен по случай Деня на миньора

По случай Деня на миньора днес бе отслужен тържествен молебен за здраве на всички работещи в минерално-суровинната индустрия на България. Това се случи в катедрален храм “Света Неделя” в столицата.

Присъстваха вицепрезидентът на КНСБ Огнян Атанасов, председателят на ФНСМ Валентин Вълчев, ръководствата на Българска минно-геоложка камара, Научно-техническия съюз по минно дело и геология и индустриалните организации в България.

Тържествено отбелязаха професионалния си празник и работниците и служителите в “Мини Марица-изток” ЕАД. Честването преминава под знака на 70-годишнината от създаването на дружеството.

То започна с турнир по футбол и теглене на въже между отборите на “Мини Марица-изток” ЕАД и “ТЕЦ Марица изток 2” ЕАД. В Архитектурен комплекс “Св. Иван Рилски” в гр. Раднево също бе отслужен молебен за здраве, а ръководството на предприятието, работниците и гостите на празника, сред които бяха вицепрезидентът на КНСБ Тодор Капитанов и зам.-министърът на енергетиката Еленко Божков, поднесоха венци.