КНСБ направи дарение на село Богдан по кампанията “Заедно за хората в беда”

КНСБ направи първо дарение по започналата на 6 септември благотворителна кампания “Заедно за хората в беда” в подкрепа на пострадалите от разрушителните наводнения общини.

Екипът на Регионалния съвет на конфедерацията в Пловдив вчера занесе в карловското село Богдан консервирани храни, хляб, вафли, вода и прибори за еднократна употреба. Средствата за дарението са осигурени от Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов“.

По сметката на фонда само за ден вчера пстъпиха над 3 хил. лева, дарени от членове на КНСБ – физически лица и федерации. В пункта в София за събиране на дарения вчера бяха дарени и одеяла, дрехи и завивки.

В рамките на благотворителната акция се събират и пакетирана и консервирана храна, вода и хигиенни материали. Пунктовете за това са два: в централата на КНСБ в София (пл. „Македония“ 1, партер) и в гр. Пловдив – ул. „Христо Г. Данов“ 41 (Регионален съвет на КНСБ – Пловдив).

Всеки, който има възможност, може да направи дарение и по банковата сметка на БФ „Проф. д-р Желязко Христов“:

IBAN: G34UNCR76301010291100; BIC код UNCRBGSF;

Основание за превода: Кампания „Заедно за хората в беда“.

Конфедерацията призовава своите членове, фирми, предприятия и организации в цялата страна да подкрепят благотворителната кампания в помощ на бедстващите граждани в наводнените райони.

Нека обединим усилия и подкрепим хората в беда!

Лица за контакт: За София – Райна Джагалова – тел. 02/4010423, 0884 458554, rpsaltova@citub.net ;

За Пловдив – Боян Бойкински – тел. 0882355172, plovdiv@citub.net