Онлайн курс “Решаване на проблеми с Excel” започва от 4 октомври

Онлайн курс “Решаване на проблеми с Excel – базисно ниво” стартира от 4 октомври. Той е безплатен за членове на КНСБ и БСК, а записването е до 30 септември.

Обучението е с продължителност 8 часа, като ще бъде разделено на 4 дни по 2 часа. Ще се проведе на 4, 6, 11 и 13 октомври от 10 часа.

Курсът е подходящ за напълно начинаещи, без опит с MS Excel или друг подобен софтуер или такива с начални умения за работа, които искат да се запознаят с пълните професионални възможности на приложението.

За курса

В този курс ще научите основите на Microsoft Excel. В рамките на 8 ч ще можете да навигирате експертно в потребителския интерфейс на Excel, да извършвате основни изчисления с формули и функции, да форматирате професионално електронни таблици и да създавате визуализации на данни чрез диаграми и графики. Ще откриете цял набор от умения и техники, които ще се превърнат в стандартен компонент на ежедневната ви употреба на Excel. В този курс ще изградите умения да управлявате големи масиви от данни и да създавате отчети. Тези ключови техники и инструменти ще ви позволят ефективно да автоматизирате ежедневните си задачи в Excel.

Независимо дали искате да попълните пропуските за по-добра ефективност и производителност, или никога преди не сте използвали Excel, това обучение ще ви даде солидна основа да станете уверен потребител и да развиете уменията си.

Най-добрият начин да научите Excel е да използвате Excel. Обучаемите ще решават широк спектър от проблеми и казуси, докато прилагат уменията и техниките на Excel, които усвояват по време на обучението.

Този курс използва работни книги в Excel, до които ще имате достъп, с приложни примери и практически упражнения. Това предоставя на обучаващите се безброй възможности да практикуват своите умения в Excel, като същевременно откриват нови и полезни характеристики на производителността на Excel за различни контексти.

Microsoft Excel е един от най-мощните софтуери, използван на работните места по целия свят. Да се научиш да работиш уверено с този софтуер означава да добавиш много ценен актив към портфолиото си за работа. Във време, когато работните места с дигитални умения растат много по-бързо от недигиталните работни места, уверете се, че сте позиционирани пред останалите, като добавите уменията на Excel към своето портфолио.

Умения, които ще придобиете:

 • въвеждане и редактиране на данни;
 • използване на основните инструменти;
 • работа с множество формули и функции;
 • създаване, форматиране и обработване на данни в таблици;
 • анализ на данни и намиране на решение;
 • работа с множество свързани документа.

Как се провежда обучението?

Обучението ще се проведе чрез платформата Zoom. След като сте подали заявка, ще получите имейл с потвърждение и линк към платформата. С него можете да влезете във виртуалната класна стая в деня и часа на обявеното обучение. Използването на тази платформа, изисква да изпълните следните стъпки, преди началото на срещата:

 • Отваряте получения линк;
 • Изтегляте Zoom апликациятаhttps://zoom.us/download, след което я инсталирате;
 • Направете теста на аудио и видео, който ви се предлага;
 • В инсталираната апликацията избирате Join a meeting;
 • В Meeting ID поставяте ID номер на срещата, съдържащ се в линк;
 • В Name, изписвате името си;
 • Натискате Join;
 • Появява се прозорец за парола, която също се съдържа в получения линк.

Как да можете да се запишете?      

Изпратете имейл с Вашата заявка, който да съдържа име, електронна поща и името на курса на: fandonov@citub.net до 30 септември 2022 г. След като сте подали заявката, ще получите имейл с учебните ресурси и линк към платформата Zoom до 2 дни преди началото на курса.

Как се оценяват участниците?

Обучението ще завършва с решаване на дадени проблеми чрез Excel. Не го приемайте като тест, а като възможност за упражнение на усвоените теми.

Издава ли се Сертификат?

При успешно завършен курс се издава Сертификат.

Повече за обучението:

Курсът разглежда следните теми:

 1. Навигиране в работната книга; Форматиране; Copy & Paste; Функция Transpose.
 2. Въвеждане на данни, Типове данни, Редактиране и изтриване; Форматиране на клетки.
 3. Функции: Date, Sum & Average, Min & Max, Count & Counta; Сортиране и филтриране; Заключване на колони и редове.
 4. Клетки с относителна и абсолютна референция.
 5. Изчисления между отделните работни листове.
 6. Какво представлява 3DFormulas?
 7. Функции: Concatenate & Text to column, Left, Mid, Right, Find, Len; Опции при принтиране на документ; Header & Footer.
 8. Функции: Concatenate, Lower, Upper, Proper, Функции за дата и час: Date; Edate, Eomonth, Workdays, Dateif, Yearfrac, Networkdays, Weeknum, Weekday.
 9. Създаване и наименуване на диапазони.
 10. Работа със свързани работни книги.
 11. Консолидиране на информация между отделни работни книги.
 12. Функции: Countif, Sumif, Subtotal; Форматиране на процент; Conditional formatting;

За допълнителна информация или технически проблеми можете са се свържете с нас: е-mail: fandonov@citub.net.