Приключи 18-тата спартакиада на работещите във ВиК сектора

Осемнадесетата национална спартакиада на работещите във ВиК сектора в България се проведе от 7 до 11 септември в к.к. Св. Св. Константин и Елена. Сред главните организатори на спортния форум са Българска работническа федерация “Спорт и здраве” и НБС “Водоснабдител” с подкрепата на Министерство на младежта и спорта.

На тържественото връчване на наградите вчера присъстваха президентът на КНСБ Пламен Димитров, председателят на НБС “Водоснабдител” Мариян Бухов, регионалният министър Иван Шишков и зам.-министърът Захари Христов, председателят на Съюза на ВиК операторите в България Ангел Престойски.

В състезанията участваха повече от 800 състезатели от тридесет и едно ВиК дружества, които се включиха в шест вида спорт: мини футбол, дартс, плажен волейбол, тенис на маса, шахмат и теглене на въже.

Първото място в комплексното класиране завоюва отборът на „Софийска вода” АД, гр. София. На второ място остана отборът на „ВиК“ ООД, гр. Варна, а на третото – спортистите от „ВиК“ ООД, гр. Враца. 

Пламен Димитров връчи купата за феърплей на състезателите от “ВиК” ЕАД, гр. Бургас. Президентът на КНСБ поздрави участниците в Осемнадесетата национална спартакиада на работниците и служителите във ВиК сектора и припомни, че заслугата за възраждането на работническия спорт е на покойния президент на КНСБ д-р Желязко Христов.

Председателят на НБС „Водоснабдител“-КНСБ Мариян Бухов награди победителите в турнира по тенис на маса (жени).

Наградите на победителите в комплексното класиране бяха връчени от министъра на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков. Той поздрави организаторите на Спартакиадата за отличната организация и пожела на всички участници догодина да бъдат все така мотивирани и още по-мобилизирани и да поддържат винаги отборния дух в колективните спортове.