Над 600 участници се включиха в 19-тата спартакиада на енергетиците

От 7 до 11 септември в к.к. Албена се проведе Деветнадесетата национална спартакиада на енергетиците в България, организирана от Национална федерация на енергетиците – КНСБ. Участие взеха над 600 състезатели от 11 енергийни дружества. Те се бориха в 15 вида спорт.

Първото място със 189 точки като комплексен победител традиционно беше спечелено от АЕЦКозлодуй” с изпълнителен директор Георги Кирков.

И тази година най-оспорвани бяха второ и трето място при комплексното класиране, като разликата бе само от 5 точкиВтори се класира отборът на Електроенергиен системен оператор с изпълнителен директор Ангелин Цачев и 135 точки. Бронзовото отличие бе спечелено от ДП Радиоактивни отпадъци (ДП РАО) с изпълнителен директор Дилян Петров. Връчени бяха две купи Феърплей: на АЕЦ – за спортсменска постъпка при теглене въже-мъже и на НЕК – за колегиално отношение към съперници на футбол -мъже.

На церемонията по закриването на игрите бяха връчени комплексните три награди и купите Феърплей, а медалите и другите купи по отделните спортове – по време на самите  състезания.

Специален гост на Спартакиадата беше президентът на КНСБ Пламен Димитров. Той връчи купата на победителя, класирал се на първо място АЕЦ “Козлодуй”. В този тържествен за всички участници момент президентът на конфедерацията припомни, че работническият спорт в България бе възроден от проф. д-р Желязко Христов.

Председателят на НФЕ и на Организационния комитет на игрите Георги Петров връчи отличията за Феърплей.

Купата на победителите на второ място беше поднесена от директора на ЕСО Ангелин Цачев, а на класиралите се на трето място – Георги Разложки , зам.-изпълнителен директор на ДП РАО.

Ръковоството на НФЕ благодари на работодателите за тяхното разбиране за ролята и мястото на спорта в живота на енергетиците, за финансирането и подкрепата. Някои работодатели мотивираха отборите си и с лично участие в игрите. Федерацията благодари и на състезателите, водачите на отборите и съдиите за коректността, уважението и приятелството, както и на партньорите, поели нелеката задача да организират настаняването, обезпечаване на всички спортове със съдии, както и протичането безпроблемно на спортното събитие – “Турист спорт Холидейс”, Асоциация “Спорт в свободното време” и к.к. Албена. Доброто настроение беше подпомогнато от чудесна музикална програма, която спомогна и 19-тата Спартакиада на енергетиците да се превърне в празник!