Проведоха се Петите спортни игри за работниците в леката промишленост

Петите работнически спортни игри, организирани от Федерацията на независимите синдикални организации от леката промишленост, се проведоха от 8 до 11 септември в ММЦ гр. Приморско. В тях се включиха 120 участници от предприятия от страната в браншовете от леката промишленост – текстил и облекло, стъкло и керамика и битово машиностроене.

В организираното спортно мероприятие за първи път се включиха и децата на работещите в леката промишленост под мотото “Децата спортуват с нас“. Талисман на детските игри беше най-малкият участник – Ани, дете на наш синдикалист от “Файърпродъктс-Плам България”.

Спортовете бяха организирани в следните дисциплини – народна топка, стрийтбол, петанк, дартс, бридж, тенис на маса и дърпане на въже.

Работещите спортуваха в дух на феърплей с голям заряд и ентусиазъм.

В тържествената вечер по награждаването ФНСОЛП-КНСБ организира поздравления към участниците от вокална група „Средногорски звън“, които тази година спечелиха първо място в музикалния фестивал „Пирин Фолк“- гр. Сандански. Водещ на награждаването беше Вася Панайотова от федерацията.

Официален гост на събитието беше вицепрезидентът на КНСБ Огнян Атанасов, който връчи награди в Комплексното класиране на трето и четвърто място с купи на отборите от „Мизия“- гр. Плевен и Би Ей Глас – гр. Пловдив.

На първо място в комплексното класиране стана отборът от „Лемприер Уул“- гр.Сливен, а на второ – от „Идеал Стандарт Видима“, гр. Севлиево, които получиха своите купи от ръководството на федерацията.

Останалите участници бяха наградени с медали в отделните дисциплини, а на 15 от тях бяха връчени медали за Феърплей за честно и спортсменско отношение.

Малките участници бяха наградени също с медали и с подаръци, приготвени специално за тях за първия учебен ден от Фирма „Зайо Байо“, гр. Перник.

Домакини на събитието бяха базата на Хотел“Форест Бийч“- ММЦ, гр. Приморско.

За поредна година бяха връчени и плакети за партньорство на работодателите, които помогнаха в организацията на събитието и за тези които подсигуриха участието на своите работници.

Председателят на федерацията Цветелина Милчалиева закри Петите работнически спортни игри като призова участниците към обединени действия в предприятията, каквито показаха и в спорта. Тя ги поздрави с думите: „Вярвам, че това, което всички искаме в тези наши споделени преживявания, е да знаем, че не сме сами. Във време, в което всеки говори за промени, които настъпват и предстоят, аз Ви пожелавам Вие да сте основните носители на тази промяна в предприятията за хората, за труда и за България“.