КНСБ в Бургас се срещна с кандидат-депутат от БСП

В Регионалния съвет на КНСБ в Бургас днес се проведе среща между представители на синдиката и кандидат-депутата от БСП Станимир Баев. Инициативата за дискусията беше от страна на партията.

На срещата бяха обсъдени темите за доходите, овладяването на инфлацията в областта, възможностите и перспективите пред бизнеса. Станимир Баев представи своята визия за политики в областта на образованието, в която е експерт.

По време на дискусията представителите на РС на КНСБ – Бургас предоставиха в писмена форма исканията на синдиката и призоваха за подкрепа на предложенията, свързани с бюджет 2023 г. за повишаване на доходите, на минималната работна заплата, предприемане на мерки за овладяване на инфлацията. Представени бяха и искания, свързани със справедливия зелен преход, гарантиране правото на здравословни и безопасни условия на труд, промяна в регламентацията на сумираното изчисляване на работното време, разширяване на обхвата и насърчаване на дейности, свързани колективното трудово договаряне.