Увеличават заплатите на работещите в културните институти на Казанлък

С още 5 на сто се увеличават работните заплати във всички културни институти в Казанлък. Това бе договорено на среща на общинския координатор на КНСБ Николай Маринов и конфедералният секретар на КТ “Подкрепа” Цветанка Пискова с кмета Галина Стоянова.

Така с общите усилия на синдикатите и местната власт за мерки срещу растящата инфлация през 2022 г. общият ръст на работните заплати в културните институти в община Казанлък достига 15 на сто.

Договореното увеличение е в продължение на водените разговори за търсене на ръст на заплатите на всички служители в Община Казанлък, включително и второстепенните разпоредители.

Основните работни заплати в сферата на общинското здравеопазване тази година бяха трикратно увеличен със средства, осигурени от държавния бюджет. За длъжностите в здравните кабинети в детските градини и училищата, както и яслените групи през 2022 г. заплатите бяха увеличени на три пъти – през април, юли и септември с по 10%, или общо за тази година ръстът на работните заплати по функция „здравеопазване“ достига 30 на сто.