Договорен бе ръст на заплатите в детско и училищно здравеопазване в Стара Загора

Ръст на основните месечни възнаграждения на работещите в детско и училищно здравеопазване в община Стара Загора бе договорен вчера с активното участие на Регионалния съвет на КНСБ в областта, ТКС Стара Загора и КТ “Подкрепа”.

С община Стара Загора бе подписан анекс към Колективните трудови договори за училищно и детско здравеопазване, за яслени групи в детските градини и за детски ясли и детска кухня, с които се увеличава размерът на основните месечни възнаграждения за всички работещи в сектор “Здравеопазване” към общината.

Постигнати бяха по-високи размери на основните заплати от договорените минимални в отрасловия Колективен трудов договор – основното възнаграждение за лекар в УДЗ става 1950 лв., за медицинска сестра в УДЗ, ОДЗ, детски ясли и детска кухня – 1550 лв., а за детегледач – 1033 лв. Новите възнаграждения влизат в сила от 1 септември тази година.

Достигнатото е резултат от добрия социален диалог със зам.-кмета по образование, здравеопазване и социални дейности Иванка Сотирова, с началник отдел “Здравеопазване и Социална дейност” д-р Антония Тодорова, както и с останалата администрация, свързана с договарянето. Регионалният съвет на КНСБ в Стара Загора благодари на всички участници в преговорите за проявените професионализъм и отговорност.

Регионалният съвет на конфедерацията продължава преговорите с предстоящото подписване на нов КТД за работещите в социалните заведения на територията на община Стара Загора.