Работници в цялата страна се присъединяват към кампанията на КНСБ

На 5 октомври синдикалните членове на КНСБ във фирма “Пиринтекс Продакшън”, гр. Гоце Делчев се включиха в националния протест на КНСБ „ Да защитим доходите от инфлацията и работните места в кризата“, като припознаха проблемите в предприятието с исканията на конфедерацията. Акцията се проведе по инициатива на  ФНСОЛП-КНСБ и общинския координатор Димитрия Кирева.

Регионалният съвет на КНСБ Видин вчера се срещна с още работници от областта и ги запозна с протестната кампания и нейните искания за по-високи доходи. Експертите разговаряха с работещи Районна дирекция пожарна безопасност и защита на населението, Областна дирекция безопасност на храните, Градски духов оркестър и ВиК Видин. Всички те получиха и бланки, с които да заявят исканията си пред директорите в съответните институци и дружества за започване на преговори чрез механизмите на колективното договаряне за увеличение на работните заплати.

Във Варна протестната кампания също продължава чрез посещения във фирми, ведомства, общински и държавни дружества. На 5 октомври Регионалния съвет се срещна със синдикални членове от “Градски транспорт” ЕАД, където запозна присъстващите с исканията на КНСБ.

Продължават ежедневните посещения и лични срещи със синдикалните ръководства и членовете на организациите на КНСБ и в Добрич. Вчера експертите на Регионалния съвет се срещнаха с членовете на Общинския съвет на КНСБ в община Крушари и ги запознаха с исканията на конфедерацията.