Дряново се включи в протестната кампания на КНСБ

Днес, 7 октомври – Световният ден за достоен труд, екипът на Регионалния съвет на КНСБ-Габрово посети Общинска администрация и Детски ясли в град Дряново, като част от протестната кампания на КНСБ „Да защитим доходите от инфлацията и работните места в кризата!”.

Областният координатор Росица Йонкова запозна служителите от Общината с исканията на синдиката. Те се присъединиха към тях, като споделиха своите притеснения от поскъпването на живота и недостатъчно растящите възнаграждения в администрацията. Също така настояха да се върне т. нар. клас прослужено време като допълнително трудово възнаграждение и той да важи за всички работещи в общинските администрации.

Работещите в детските ясли призовават за допълнителни средства за достигане и в малките общини като Дряново на договорените на отраслово ниво основни заплати на медицинските сестри и помощния персонал. Освен това синдикалистите настояват минималната работна заплата от догодина да стане 850 лв. и да се въведе необлагаем минимум равен на нея.

Към кампанията се включиха и служители от Дом за пълнолетни лица с деменция, който е част от Комплекс за социални услуги за възрастни хора – Дряново. Те заявиха своите искания за по-високи доходи и достойни условия на труд.

Протестната кампания на КНСБ продължава в други предприятия и организации от региона през следващата седмица.