Протестната акция за по-високи доходи продължава в цялата страна

Националната протестна кампания на КНСБ “Да защитим доходите от инфлацията и работните места в кризата!” продължава с акции в предприятия и учреждения в цялата страна. Работещите застават зад исканията за увеличение на заплатите заради високата инфлация и са готови да отстояват правото си на достойно заплащане.

На 10 октомври в Сливен към кампанията се присъединиха работниците в “Е. Миролио” ЕАД. Синдикалните членове споделиха тревогите си във връзка с все по-разрастващите се кризи.

В Регионалния съвет на КНСБ в Бургас вчера се проведе среща на лидери на синдикални организации в Домашен социален патронаж- Бургас, ОП Транспорт, “Гард Ейч Ем Ес” ЕАД с председателя на НСФТКТУ Лилия Петкова. Всички те се присъединяват към исканията в националния протест.

В Добрич експертите от Регионалния съвет на конфедерацията се срещнаха със синдикални членове от Общински младежки център и ОП “Паркинги и пазари”, които също се включиха в акцията.

На 7 октомври екипът на Рeгионалния съвет на КНСБ в Кюстендил разпъна протестна шатра в центъра на града. Бяха раздадени информационни материали, разясняващи предложенията на конфедерацията. С жителите на града бе обсъдена в детайли и необходимостта от членството в синдиката с цел увеличаване обхвата на колективното трудово договаряне като основен инструмент за постигане на по-високи възнаграждения.

На 7 октомври в протестната кампания се включиха и служителите в “Дом за пълнолетни лица с умствена изостаналост”, село Церова Кория, община Велико Търново. Те също настояват за увеличение на работните им заплати, което да компенсира нарастващата инфлация и за изплащане на допълнително материално стимулиране на служителите в края на годината.

Във Видин в края на миналата седмица и началото на тази към акцията се присъединиха и членовете на СБУ в ОУ “Епископ Софроний Врачански “, ЦДГ “Арабела”, ГПЧЕ “Йордан Радичков” и ППМГ “Егзарх Антим”, ПТГ “Михалаки Георгиев” и СУ “Любен Каравелов”.

В Смолян ва 6 октомври бяха проведени срещи по кампанията със синдикални лидери в ОДБХ Смолян и РЗОК, а на 10 октомври с представители на Горското стопанство в Смилян.