Още работници от областите Хасково, Стара Загора, Перник и Добрич поискаха по-високи заплати

Служители на ТП на НОИ – Стара Загора и Регионален исторически музей – Стара Загора се включиха днес в протестната кампания на КНСБ “Да защитим доходите от инфлацията и работните места в кризата!”.

Работещите в ЕВН България – КЕЦ Хасково, Димитровград и Харманли също се присъединиха към акцията с настояване за по-високи възнаграждения. Вчера – 11 октомври, част от националната кампания станаха и членовете на ОбКС на СБУ-Свиленград.

Работещите застават зад исканията за увеличение на заплатите заради високата инфлация и са готови да отстояват правото си на достойно заплащане.

Днес екипът на Регионалния съвет на КНСБ в Перник посети най-новата учредена синдикална организация на конфедерацията в “Център за настаняване от семеен тип за деца/младежи с увреждания” гр. Перник, като част от протестната кампания. Служителите в центъра посочиха, че високите нива на инфлацията водят до реален спад на заплатите и на покупателната способност на работещите. Председателят на синдикалната организация Радостина Кирилова и синдикалните членове издигнаха плакати с исканията на кампанията.

В област Добрич тя продължава със срещи с представители на СБУ и Общинските съвети на КНСБ в Генерал Тошево и община Добричка.