Протестната кампания на КНСБ със силна подкрепа и на международно ниво

Националната протестна кампания на КНСБ “Да защитим доходите от инфлацията и работните места в кризата!” получи силна подкрепа и на международно ниво.

Френската национална федерация на заетите в дървообработването и строителство (FNSCBA) към CGT декларира пълната си подкрепата към колегите от Федерация на независимите строителни синдикати и исканията в протестната кампания за ръст на възнагражденията.

В подкрепа на протестната акция се включи и Италианският синдикат на строителните работници CGIL, представляван от Елена Мануела Парачивою.

ФНСС е благодарна и за подкрепата, получена от депутата от Европейския парламент Марина Межър, представляваща лявата партия на LFI-NUPES във Франция. Изключителна млада дама, винаги подкрепяща исканията на синдикатите, тръгнала от CGT, продължава да отстоява и да се бори за важни за закони, свързани с правата и живота на всички работещи. В продължение на няколко години тя води кампания за Общата конфедерация на труда (CGT), по-специално срещу Директивата за командированите работници от 1996 г., и действа като социален съветник на Европейската федерация на строителните и дървообработващите работници (EFBWW). След избирането на Мануел Бомпард в Националното събрание през юни 2022 г., тя го наследи като евродепутат през юли 2022 г.

ФНСС проведе акция за вдигане на работните заплати сред заетите в строителния сектор у нас. Притеснени за работните си места, те отказаха да застанат с лицата си, но декларираха готовност да не отсъпват от исканията си и да ги остояват.

Само заедно, солидарни и силни може да постигнем исканията си!