Десетки работници се включиха и днес в кампанията за по-високи доходи

Десетки работници от цялата страна се включиха и днес в националната протестна кампания на КНСБ “Да защитим доходите от инфлацията и работните места в кризата!”

В Стара Загора протестиращите от Драматичен театър “Гео Милев” разпънаха плакати “С аплодисменти не можем да си платим сметките”, “Инфлацията расте, заплатите не”, “Искаме достойно заплащане за достоен труд”.

Във Враца към акцията се присъединиха работещите в социалните услуги в областта.

В Перник екипът на Регионалния съвет на конфедерацията посети Регионалния исторически музей в града. Председателят на синдикалната организация на КНСБ Силва Нотева и синдикалните членове настояват за увеличение на стандартите за делегираните от държавата дейности за 2023 г. за функция “Култура, спорт, почивни дейности и религиозно дело” и издигнаха плакати с исканията на кампанията.

Във Видин към кампанията се присъединиха от Детска ясла “Слънчев кът” към федерация ФСЗ и Детска градина филиал “Арабела” към СБУ.

В Монтана днес в протестните акции взеха участие синдикалисти от Федерацията на независимите синдикати от държавното управление и организации, Синдикалната федерация на съобщенията и Федерацията на синдикалните организации от горското стопанство и дървопреработващата промишленост.