КНСБ – Габрово с протестна шатра в центъра на града

Днес, 14 октомври, Регионалният съвет на КНСБ в Габрово проведе информационен ден във връзка с течащата в цялата страна протестна кампания „Да защитим доходите от инфлацията и работните места в кризата!”. Синдикалистите запознаха местната общественост с исканията на акцията чрез протестна информационна шатра в центъра на Габрово.

Всеки желаещ имаше възможност освен да се запознае с исканията на КНСБ, да получи експертна трудово-правна консултация и да впише своите искания към управляващите на табло, предоставено от организаторите. Гражданите припознаха голяма част от исканията на синдиката като свои и вписваха именно тях. Те също споделяха проблеми за ниско заплащане, липса или незначително увеличение на заплатите, затруднения за покриване на битовите нужди. Работещите бяха от различни предприятия и учреждения – здравно заведение, общинско предприятие, културен институт, бензиностанция и други. Пенсионерите изказваха притеснение как ще изкарат зимата.

Освен екипа на Регионалния съвет в информационния ден участие взеха представители на Синдиката на българските учители, Съюзът на българските музикални и танцови дейци и Съюзът на артистите в България.

Протестната кампания на КНСБ продължава в предприятия и организации от региона през следващата седмица.