Още работещи от Габрово, Видин, Враца и Смолян се включиха в протестната кампания на КНСБ

В област Габрово още няколко организации се включиха вчера в протестната кампания на КНСБ „Да защитим доходите от инфлацията и работните места в кризата!” чрез акции по места, на които работещите отправят своите искания.

Медицинските специалисти и помощният персонал от детските ясли „Първи юни” и „Славейче” в Габрово настояват за достигане на 1450 лева за здравните работници и повишаване на минималната работна заплата на 850 лева от догодина.

Екипът на Регионалния съвет на КНСБ – Габрово посети Драматичен театър „Рачо Стоянов”. Там работещите призовават стартовата заплата на артистите да достигне 2000 лева, за да се преодолее негативното влияние на инфлацията върху покупателната способност на трудещите се, както и да се осигурят достойни условия на труд.

Служителите от Детска градина „Детелина” в Дряново отправят своите искания за изплащане в срок и пълен размер на  всички социални придобивки, предвидени в отрасловия колективен трудов договор за предучилищното и училищно образование и въвеждане на необлагаем минимум, равен на минималната работна заплата.

Протестната кампания на КНСБ продължава днес с информационна шатра в центъра на Габрово и в още предприятия и организации от региона през следващите дни.

На 12 октомври в гр. Доспат беше разпъната шатра в рамките на протестната кампания. Гражданите бяха информирани за исканията на КНСБ и получиха информационни материали с аргументите им.

Във Видин към протестната кампания се присъединиха работещи в ОУ “Христо Ботев” и ОДЗ “Кокиче”.

Във Враца в акцията се включиха синдикалните членове от “Център за психично здраве – Враца”.