Продължава протестната кампания за по-високи доходи

Протестната кампания на КНСБ “Да защитим доходите от инфлацията и работните места в кризата!” продължава с акции в цялата страна и в отделни предприятия.

В Габрово към исканията днес се присъединиха председателите на синдикалните организации на КНСБ в “Идеал Стандарт Видима” АД – гр.Севлиево, членуващи във ФНСОЛП и НСФ “Метал-електро”, както и колегите им от КТ “Подкрепа”. Работещите в Детска градина “Дъга” в Габрово също се включиха в протестната кампания.

Във Видин в края на миналата седмица се присъединиха работещи в ОУ “Васил Априлов” и ДГ “Звънче”.

Експертите от Регионалния съвет на КНСБ в Добрич пък проведоха среща с председателя на ОКС на Независим учителски синдикат в Добрич и лидерите на синдикални дружества на НУС към КНСБ. Протестната кампания продължи със срещи с представители на СБУ и Общинските съвети на КНСБ в Балчик и Каварна.

В област Смолян освен в Девин в края на миналата седмица протестна шатра беше разпъната и пред кметството в Борино. Там експертите от Регионалния съвет запознаха жителите с целите на кампанията. Хората споделиха своите притеснения за непрекъснато увеличаващите се цени, ниските заплати, ограничените възможностите за професионална реализация на младите в региона.