Центърът за професионално обучение на КНСБ с награда от НАПОО

ЦПО към КНСБ бе награден с почетен плакет и грамота за участие в инициативата на Националната агенция за професионално образование и обучение “Малки истории за професионално обучение”. Това се случи вчера по време на Националната конференция по проект „Качество и ефективност“ (Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд, в партньорство с АЗ и МТСП).

На събитието участваха консултантът към конфедерацията по “Политики на пазара на труда” Диана Найденова и старши експертът Иван Алексиев.

ЦПО към КНСБ се включи в инициативата, стартирала през месец август, с историята на медицинската сестра в СБРДЦП “Света София” Сузана Ангелова, която също присъства на конференцията.

През 2018 г. тя участва в проекта на конфедерацията “Ние също можем“, благодарение на който се записва в курс по професия “Болногледач”, провеждан в Специализираната болница за рехабилитация на детска церебрална парализа. След успешно завършване на обучението Сузана Ангелова получава предложение от ръководството на лечебното заведение да стане студент по специалност „Медицинска сестра“, за което болницата покрива всички разноски. През тази година тя завършва висшето си образование, като работи на трудов договор в СБРДЦП “Света София” и практикува професията.

Разказът на Сузана Ангелова бе сред петте подбрани истории, които бяха заснети, и предстои да бъде излъчен в национален ефир.

На героинята на “Малката история” също бе връчена грамота за участие в инициативата.

Сред героите на седемдесетте разказа, изпратени от граждани, ЦПО, работодатели, социални партньори, служители в Агенция по заетостта, бяха наградени и други бивши курсисти, включили се в проектите на Центъра за професионално обучение към КНСБ.