СБХН проведе 26-ите си спортни игри

От 27-и до 30-и октомври в с. Рибарица се проведоха Двадесет и шестите спортни игри на Синдикат „Бира, храни и напитки“. Спартакиадата премина под мотото “Здрав дух в здраво тяло“.

Участие взеха над 60 работници и служители.

СБХН и Съюзът на пивоварите обединиха общите си усилия и в кампанията „Спортът е по-добрия начин децата да пораснат“. Участниците в игрите се срещнаха с учениците от начално училище „Георги Бенковски“, с. Рибарица. Децата бяха наградени с медали, футболни и волейболни топки и ученически пособия.

“Игрите отново показаха, че са едно от най-вълнуващите и желани събития за работещите, за привличане и задържане на младите кадри”, каза председателят на Синдикат „Бира, храни и напитки“ Красимир Пащрапански.

В отборното класиране по петанк първото място заслужиха мъжете и жените от отбора на „Карлсберг“. В състезанието по шах за пореден път победи участник от „АДМ“-Разград., а при бриджа първи в класирането е отборът на „Каменица“.

За поредна година Иван Овчаров от „Каменица“ пък е първенец в турнира по тенис на маса.

Венец на игрите бяха двата най-масови спорта – волейбол и народна топка. Във волейбола победител е отборът на „АДМ“ – Разград , а при народната топка – състезателите от „Пиринско пиво“.

В комплексното класиране първи е отборът на „Каменица“ със 116 точки, следван от „АДМ“-Разград със 115 т. и „Карлсберг“ със 111т. Петнадесет участници получиха медал за „феърплей“.