И Кърджали излезе на протест за по-високи доходи

Близо хиляда работници от област Кърджали излязоха днес следобед на протест за по-високи доходи. Демонстрацията започна с шествие, което тръгна от Автогарата в града, премина по затворения за движение на автомобили бул. “България” и завърши с митинг пред паметника на Васил Левски.

В протеста се включиха работещи в секторите образование, здравеопазване, държавно управление, индустрия, както и вицепрезидентът на КНСБ Тодор Капитанов.

Исканията на протестиращите са две – от 2023 г. минималната работна заплата да бъде 850 лв. и да бъде приет бързо нов бюджет за 2023 г., обясни Иванка Караколева, областен координатор на конфедерацията в Кърджали.

Протестиращите поставиха своите проблеми и искания: “Искаме по-високи доходи за хората с много ниски заплати, пенсиите и очакваме разбиране от правителството и подкрепа на обикновения човек; И децата ни се затрудняват, и родителите ни, и ние, всички сме в трудно положение; Гласуваме за парламент, а парламентът нехае и не го интересува; Работим на минимална работна заплата 710 лева. Работим осем часа и половина в детска градина. Влизаме в две групи – едната група е от 30 деца, а ние работим за тези 710 лв. осем часа и половина.”