Работници от Агенция “Пътна инфраструктура” на протест за по-високи заплати, блокират “Хемус”

Утре, 13 декември, от 14 часа на автомагистрала “Хемус” Синдикат “Пътно дело” към КНСБ организира протест на работещите в Агенция “Пътна инфраструктура” и нейните подразделения в страната.

Протестът ще се проведе на тунел “Витиня” (километър 32+260), като движението по магистралата ще бъде затворено двупосочно в посочения час.

В демонстрацията ще се включат 200 работници и служители от цялата страна, които настояват за увеличение на заплатите с 30%, заплащане на извънредния труд и подобряване на условията за работа.

Това е поредната протестна акция с настояване за ръст на възнагражденията. През септември КНСБ започна кампания “Да защитим доходите от инфлацията и работните места в кризата!”. В нея се включиха хиляди работещи българи от цялата страна. На 7 декември на протест излязоха и 1000 работници от област Кърджали. За растящо напрежение на 1 декември предупредиха и от федерациите към конфедерацията, представляващи работещите в редица обществени сектори, сред които образованието, здравеопазването, администрацията, културата.