В Шумен се проведе Коледен турнир по минифутбол за учители

Коледен работнически турнир по минифутбол за учители се проведе на 10 декември в Шумен. Той бе организиран от БРФ “Спорт и здраве”, РК “Спорт и здраве – Шумен”, Регионалният съвет на КНСБ, ОС на БФС гр. Шумен и Община Шумен.

Турнирът се проведе в спортната зала на СУ “Й. Е. Български” и беше открит от Областния управител проф. Христо Христов. Участие взеха над 60 учители от пет отбора и разделени чрез жребий на две групи.  Отборите играха на принципа всеки срещу всеки и така до финала стигнаха победителите от двете групи, а за трето и четвърто място играха вторите.

В група “А” отборът на ПГСАГ победи ПГССХТ и зае първото място. Първи в група “Б” стана отборът от СУ “Сава Доброплодни”, втори ПГМЕТТ и трети – учителите от гр. Нови Пазар.  За трето и четвърто място играха отборите на ПГССХТ и ПГМЕТТ, като победител е ПГМЕТТ. На финала се срещнаха ПГСАГ и СУ “Сава Доброплодни”, а първото място грабнаха учителите от ПГСАГ.

За отборите бяха осигурени купи и индивидуални награди от организаторите. Купата на победителя ПГСАГ бе връчена от народния представител Ралица Тодорова. Областният координатор на КНСБ в Шумен Радостин Павлов награди класиралите се на второ място, а на заелите трето място бе връчена от проф. Добромир Добрев. В индивидуалните награди за най-добър нападател бе определен Петър Петров от ПГСАГ, за най-полезен състезател – Веселин Гацев от СУ”Сава Доброплодни”, най-добър играч стана състезателят от ПГСАГ Борислав Панайотов, най добър-вратар – Ивелин Вътев от СУ “Сава Доброплодни”. Купата за феърплей отиде при четвъртия в класирането – учителите от ОУ “Н. Й. Вапцаров”, гр. Нови Пазар.