Кампанията „Заедно за хората в беда“ подкрепи 27 семейства в Карловско

снимка: Васил Детелинов, bTV

В началото на септември КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. Д-р Желязко Христов“ организираха дарителска кампания „Заедно за хората в беда“ в подкрепа на бедстващи семейства в наводнени райони на страната. Събрани бяха материални дарения и финансови средства в организираните пунктове в София и Пловдив.

Към момента целевите дарения са близо 30 хил. лв. През изминалите месеци в рамките на кампанията бяха подкрепени 27 бедстващи домакинства в селата Каравелово и Богдан с индивидуално парично дарение от 1000 лв. до 1200 лв. Благодарим за съдействието на г-жа Червенкова, кмет на с. Каравелово и Христо Иванов, кмет на с. Богдан.

От Регионалния съвет на КНСБ в Пловдив бяха доставени на място пакетирани хранителни продукти, минерална вода, прибори за еднократна употреба, дезинфектанти, мокри кърпи и др.

Със съдействието на Синдикалната организация на КНСБ в СКФ Берингс България ЕАД  са изплатени по 400 лв. на 10 човека. Средствата са от Фонд, формиран от заплатени присъединителни вноски към КТД.

Общинският съвет на КНСБ в Карлово пък е предал в кметството на село Каравелово 7 денка с дрехи и завивки, събрани в Регионалните съвети на КНСБ в гр. Бургас и гр. Видин.