33 години КНСБ – Гласът на работеща България!

Днес Конфедерацията на независимите синдикати в България навършва 33 години от учредяването си.

Под знака на много промени и трудности през всички тези години гласът на работеща България остава все така силен, решителен и несломим.

Конфедерацията е призвана да преодолява препятствия и да вдъхва кураж и надежда. Да задава посоките, да защитава справедливостта и да не отстъпва от каузата за по-добър живот на работещите хора.

Изминалите няколко години, белязани от невиждана пандемия, политически и икономически сътресения, изправиха пред много предизвикателства всеки един от нас. Водена от твърдото убеждение, че хората в България заслужават достойни възнаграждения и условия за своя труд, конфедерацията не е спирала да води борба за по-високи доходи, за безопасен и здравословен труд, за социална закрила, за справедлива трансформация на редица сектори.

Бяхме заедно на многобройни протестни акции през изминалата година в защита на доходите и трудовите права на работещите. И ще бъдем отново – още по-силни и единни, ако тези, от чиито решения зависят настоящето и бъдещето ни, не се вслушат в справедливия ни глас.

Предстоят ни още много битки, за да изградим онази България, в която искаме децата ни да растат щастливи. Бъдещето започва днес и сега е моментът да сме сплотени, солидарни и непреклонни.

Постигнахме много през последните 33 години. Предстои ни да направим още повече!

Да си пожелаем здраве, мир и воля. Да пребъде каузата ни!

Честит празник, братя и сестри!