Проведе се Първата зимна учителска спартакиада на СБУ

От 9 до 11 март в Банско се проведе Първата Зимна учителска спартакиада на Синдиката на българските учители, организирана в партньорство с Българска работническа федерация „Спорт и здраве” към КНСБ и с подкрепата на Министерството на младежта и спорта.

Участваха 140 учители от Банско, Благоевград, Бургас, Враца, Габрово, Железница, Ихтиман, Ловеч, Огняново, Плевен, Правец, Разлог, Самоков, Сливен, София, Стара Загора, Шумен.

Състезаваха се в слалом ски (мъже и жени, индивидуално и отборно). За съжаление, предвиденото спускане с шейни не се състоя поради влошените метеорологични условия.

Спартакиадата бе открита от председателя на СБУ д.ик.н. Янка Такева и председателя на БРФ “Спорт и здраве” Десислава Ягодин. Те връчиха и отличията на победителите.

Специални гости на откриването бяха проф. д-р Сашо Пенов, министър на образованието и науката и Димитър Здравков, началник на кабинета на министъра. Гости на спартакиадата през цялото време на провеждането ѝ бяха  представители на Независим синдикат в образованието – Албания Independent Trade Union of Albanian Education (SPASH) – президентът на синдиката Неврус Каптели, вицепрезидентът Ариан Перай и Алкета Бегу, преводач.