КНСБ в Русе почете паметта на загиналите при взрива в “Дунарит” преди 30 г.

Регионалният съвет на КНСБ в Русе поднесе цветя на паметната плоча на жертвите при трудови злополуки в града. С едноминутно мълчание синдикалистите почетоха паметта на петимата загинали при взрива в завод “Дунарит” преди 30 години.

Инициативата бе организирана от областния координатор Боянка Димитрова и се реализира със съдействието на Областна администрация Русе.

На събитието присъства и заместник-областният управител Детелина Ачева, която отбеляза значението на това институциите да работят в пълен синхрон при извършването на проверки на условията на труд, особено при по-високо рисковите производства.

“Надявам се повече подобни инциденти да не се случват. Вярвам, че по-голямата част от работодателите осъзнават значението на добрите условия на труд за своите служители. Много е важно хората да бъдат спокойни на работното си място и да знаят, че при проблем има към кого да се обърнат“, заяви Ачева.

От своя страна Боянка Димитрова сподели, че през последните години все повече работодатели се стремят да подобряват условията на труд, влагат достатъчно средства и провеждат редица обучения. “Освен това се създават и възможности за внедряване на по-нови и модерни технологии и машини, които допълнително допринасят за безопасността”, каза тя.