КНСБ в Перник проведе предизборни срещи с кандидат-депутати от 14 МИР

Изпълнителният комитет на РС на КНСБ Перник проведе три регионални предизборни срещи с кандидати за народни представители от 14 МИР Перник от следните партии и коалиции: Коалиция ГЕРБ-СДС, Коалиция „БСП за България“ и Коалиция „Левицата!“.

И на трите срещи областният координатор на КНСБ в Перник Наташа Ангелова представи визията на конфедерацията за социално-икономическото развитие на страната през следващите 4 години, като акцентира вниманието върху Директивата за адекватни минимални работни заплати в ЕС, като заяви категорично, че тя е от ключово значение, защото този правно обвързващ инструмент ще даде възможност за провеждането на нова политика по минималните доходи и сключването на КТД в България.

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС за Перник Георг Георгиев, заедно с кандидатите Емил Костадинов, Калин Вельов и Александър Александров запознаха присъстващите с Програмата на коалицията, обещаха възстановяване на социалната и финансовата стабилност в държавата и се ангажираха с адекватна политиката по отношение на повишаването на доходи и пенсии.

В дискусията, продължила повече от час, взеха участие всички присъстващи синдикални представители от СБУ Перник, “Стомана Индъстри” АД Перник, “Топлофикация Перник”, Синдикат „Огнеборец”, “Мини открит въгледобив Перник”, Дом за стари хора Радомир, “Български пощи”, ЕР Ликид Перник, Регионален исторически музей Перник, ДЗЗД “Пътища” Перник и др., които поставиха много и общественозначими проблеми във всички сфери на социално-икономическия живот в региона – липсата на кадри със средно-специално образование за тежката индустрия и сериозните проблеми, произтичащи от това в региона; проблеми с лоши, първобитни условия на труд, нежеланието от страна на собствениците за инвестиции в това отношение; проблеми, свързани с детските надбавки; неизпълнение на решението за 20% увеличение на учителските заплати, ниските заплати в сектор „Култура“, високата инфлация и спекулата в страната от последните 2 години, демографските проблеми и др.

Водачът на пернишката листа на „БСП за България“ за 14 МИР Перник Борис Цветков заедно с бившия областен управител на Перник Иван Димитров и осмия в листата на социалистите в Перник Иво Михайлов представиха пред членове на ИК на Регионалния съвет програмата за управление на коалицията.

По време на срещата бяха обсъдени въпроси, свързани с безплатните детски градини и безплатните учебници за учениците, както и темата за увеличаването на минималната работна заплата в страната. Всички присъстващи бяха единодушни по отношение на доходите на хората и това, че българинът живее на ръба на бедността и това трябва да се промени.

От Изпълнителния комитет изразиха категорична позиция, че след изборите на 2 април България трябва да има редовно правителство. Необходимостта от това посочиха и кандидатите за народни представители от „БСП за България“.

“Крайно време е да се загърбят политическите и партийните различия и да се върви в един общ път в името на доброто на българските граждани”, заяви водачът на листата на социалистите в Перник Борис Цветков.

По думите на Цветков сериозен проблем в Перник е язовир “Студена” и неговото контролиране. Той заяви, че перничани, както и всички хора в страната, искат  стабилно и добре работещо правителство, което да защитава интересите на народа във времето на икономически и политически размирици в Европейски и световен план.

Водачът на листата на коалиция „ЛЕВИЦАТА!“ за 14 МИР-Перник Петър Първанов и кандидатите за народни представители Иво Савов и Виолета Николова представиха пред присъстващите програмата за управление на коалицията. Петър Първанов говори за основните приоритети, като обърна специално внимание на спекулата, енергетиката, доходите и здравеопазването.

„Ние от „ЛЕВИЦАТА!“ целим да има силна лява коалиция, която да отстоява интересите на трудовите хора и да решава социалните и демографските проблеми,“ каза пред синдикалистите Петър Първанов. Той заяви позицията на формацията за незабавно прекратяване на военните действия между Русия и Украйна и начало на мирни преговори. Вторият в листата Ива Савов подчерта значението на факта, че в листата на коалицията кандидатите за народни представители са местни жители. „Заедно с водачът, ние ще отстояваме интересите на хората от област Перник. Ще работим така, че да не ни е срам , когато срещаме в ежедневието си с нашите съграждани!“, добави Иво Савов.

От своя страна Наташа Ангелова заяви, че за синдикатите са важни приоритетите в предизборната програма на коалиция „ЛЕВИЦАТА!“, които касаят работни места, условия на труд, заплати и КТД.