В Търговище бяха проведени обучения на класни ръководители по кампанията „Моето първо работно място”

80 учители от област Търговище се включиха в поредните обучения по кампанията „Моето първо работно място” на Конфедерацията на независимите синдикати в България и Синдиката на българските учители в партньорство с МОН.

Обученията бяха проведени в Търговище и Попово с подкрепата на председателите на общинските организации на СБУ в двата града Снежана Енчева и Диян Николов.

Областният координатор на КНСБ за област Търговище Николай Дяков изказа благодарности към Синдиката на българските учители за ползотворното сътрудничество, както и към Елка Станчева – началник на РУО-Търговище, за съдействието за реализиране на поредния проект.

И тази година кампанията ще продължи с гостуване на председатели на синдикални организации в часовете на класния ръководител в различни училища от област Търговище.

Целта на “Моето първо работно място” е учениците, завършващи средно образование, да бъдат информирани за основните им трудови, социални и осигурителни права и задължения, за да се улесни преходът от училището към пазара на труда и бъдещото им кариерно развитие.