КНСБ заклеймява всички форми на насилие и дискриминация

КНСБ изразява своята разтревоженост и възмущение във връзка с инцидента в пловдивски мол, документиран с разпространено в социалните мрежи видео, на което се вижда младеж, воден на каишка и заставян да изпълнява команди и за когото се твърди, че е участвал в действията не по своя воля и е със специални образователни потребности.

Считаме, че тази ситуация задължава всички ползватели на социалните мрежи и най-вече инфлуенсърите, които имат силата да повлияят върху мнението на своите последователи, ясно да се разграничат от действията на лицата, заснети в обезпокоителния клип и да заклеймят действията им, техния морал и поведение.

КНСБ заклеймява всички форми на дискриминация и насилие, както и вандалски прояви във всички сфери на обществения, професионалния и личния живот.

Считаме, че всички граждани, които са потребители на социалните мрежи, без значение дали използват платформите за лични или бизнес цели, следва да спазват етични и морални норми, чрез които да насърчават толарентните взаимоотношения, високата социална отговорност и бизнес етиката в съответствие с действащото законодателство и международната практика.