Национална федерация на енергетиците отбелязва 31 години от учредяването си

Честита 31-ва годишнина! Приемете сърдечните поздравления от името на Конфедерацията по повод този празник към целия екип на Национална федерация на енергетиците.

Текущата социално-икономическа обстановка поставя синдикалната ни общност пред огромни предизвикателства, които изискват тежки и сложни решения относно бъдещето на сектора.  На дневен ред за страната са и ще продължават да бъдат осъществяването на справедлив зелен преход, енергийната криза, икономическата сигурност на България и най-вече запазването на работните места. Разчитаме на Вас, на Вашата експертиза и високия професионализъм, на устремеността и решителността Ви да извоюваме справедлив преход за работещите в сектора, да не допускаме погрешни политически решения.

Преминавали сме през редица трудности, но сме постигнали и много победи. Единни, ние се доказахме като коректив на необмислените и несправедливи политически действия. С упоритост и твърдост НФЕ успя да наложи добри практики за гарантиране правата и достойния живот на работниците и служителите в енергийния сектор. Постоянството на Вашите синдикални членове е причината и за постигането на значителен прогрес по отношение на осигуряването на безопасни и здравословни условия на труд. Федерацията е  пример за това, че с неуморна работа и безкомпромисност бива защитена необходимостта от синдикалната дейност и синдикалното членство.

Осигуряването на справедливо бъдеще за хората на наемния труд е наша първостепенна мисия. Уверен съм, че въпреки кризите – икономически, обществени и политически, Вашата силна воля и неуморност ще спомогнат за утвърждаването стабилността и защитата на сектора и на работещите в него.

Бъдете здрави! Нека нищо не Ви сломява и преследвайте устремено целите си!

 

 ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

Със синдикален поздрав,

Пламен Димитрвов

Президент на КНСБ