ФНСМ отбелязва 31 години от учредяването си

С удоволствие Ви поздравявам от името на КНСБ по повод 31-та годишнина на Федерацията на независимите синдикати на миньорите!

През всички тези години ФНСМ е пример за силна воля в борбата за осигуряване на достойни доходи на работещите в сектора, по-добри и безопасни условия на труд, запазване на работните места, предоставяне на възможности за усъвършенстване и квалификация.

Това са основните синдикални цели, които в съвременната тежка икономическа, социална и политическа ситуация в държавата изискват още повече усилия. Предизвикателствата на енергийния преход, усложнен от световна криза, закъснелите и необмислени действия на отговорните институции изискват спешни и решителни мерки.

Заедно постигнахме убедителни победи. Справедливостта е на наша страна и това ни дава увереност в предстоящите битки. Всички ние държим да бъдат изведени правилните приоритети за защита на българския  въгледобив. На дневен ред остават въпросите как да гарантираме справедлив зелен преход за България, как ще подсигурим сигурно и стабилно бъдеще за българските миньори.

Вярвам, че винаги единни ще ставаме все по-силни. Искрено Ви пожелавам да постигнете всички свои цели и все така успешно да отстоявате необходимостта от синдикалното движение у нас.

Бъдете здрави и несломими!

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

Със синдикален поздрав,

Пламен Димитров

Президент на КНСБ