ФНСДУО отбелязва 33 години от създаването си

Честита 33-та годишнина от създаването на Федерацията на независимите синдикати от държавното управление и организации!

За мен е чест да се обърна към всички Вас, които сте в редиците на втората по големина и сила организация в голямото семейство на КНСБ, която е пример за сплотеност, активност, борбеност  и доказана устойчивост.

През тези немалко години Вие преминахте и преодоляхте сериозни препятствия, извоювахте редица победи и запазихте своето авторитетно и значимо присъствие в обществения живот на страната.

В сложната политически обстановка Вие доказахте, че имате ясна визия за развитието на Федерацията и за постигането на основните й цели – запазването на работните места, достойното заплащане, съхраняване на социалните придобивки, подобряването на условията на труд, както и повишаването на уменията и знанията на работещите във връзка с бързото навлизане на дигиталните технологии в работния процес на всички нива. В подкрепа на това мога да посоча факта, че Федерацията не само съхрани своята численост, но и се разшири с нови организации на места, където не сме имали присъствие.

Това в голяма степен се дължи на усилието на ръководството на организацията да се бори и да отстоява безкомпромисно интересите на своите членове – и по пътя на диалога, и по пътя на протестите, където винаги сте били в челните редици. Защото каузата за достойното заплащане е тази, която винаги е била водеща.

Уважаеми синдикалисти,

Нека по повод 33-та годишнина да си пожелаем много сили, упоритост и енергия в изпълнението на набелязаните синдикални цели. Нека не се плашим от трудностите и  да отстояваме единни и сплотени в битката за един по-добър и сигурен живот.

Бъдете здрави!

 

Честит празник!

                                                         

Пламен Димитров

Президент на КНСБ