РС Кюстендил организира работнически турнир по мини футбол

Регионалният съвет на КНСБ и община Кюстендил организират работнически турнир по мини футбол. Той ще се проведе на 29 април, събота, в залата на стадион “Осогово”, като срещите започват от 9 часа.

Основната цел на организаторите е да се обогати спортният живот на работниците и служителите в този период, да се подобри техният тонус, да се популяризира и масовизира мини футболът сред работещите.

В турнира могат да участват отбори на фирми, предприятия, институти и работнически клубове. Отборите се състоят от 10 състезатели, треньор и ръководител – общо 12 човека. Играят се две полувремена по 20 мин. Полевите играчи са общо шестима заедно с вратаря. Смените са хокейни и без спиране на играта.

На терена се допускат само състезатели с гуменки, кецове, маратонки и бутонки. При груба игра: жълт картон – отстраняване на играча за две минути; червен картон – отстраняване на играча до края на двубоя с право на замяна от друг играч след пет минути.

Право на участие имат работници и служители, родени преди месец май 2005 г. Студенти, редовни ученици и състезатели, картотекирани в А и Б футболни групи не могат да участват в турнира.

Отборите, класирали се на първите три места, ще получат купи. Ще има и индивидуални награди за най-добър играч и най-добър вратар на турнира.

Отборите могат за се запишат до 28 април (петък) в офиса на регионалната структура на конфедерацията на ул. “Ген. Заимов” №2, тел. 0885 893 969, или на стадион “Осогово” в офиса на Васил Гиков.