КНСБ – Габрово участва в откриването на Славейковите празници в Трявна

Днес, 25 майq екипът на Регионалния съвет на КНСБ в Габрово бе част от официалната церемония, с която започнаха Националните Славейкови празници в град Трявна. Областният координатор Росица Йонкова и експертът на синдиката Цветомира Джепунова присъстваха на събитието по покана на кмета на община Трявна Силвия Кръстева.

Тази година празниците бяха официално открити от кмета Силвия Кръстева и вицепрезидента Илияна Йотова и се състоя на площад „Капитан Дядо Никола” в града. Те се провеждат от 1968 г. насам и традиционно са под патронажа на президента на Република България.

Четири дни продължават Славейковите тържества във възрожденския град, с които се отдава почит и признателност към делото на Петко и Пенчо Славейкови. Програмата включва концерти, изложби и много други културни изяви.

Едно от най-важните събития е награждаването на лауреатите на Националния конкурс за лирично стихотворение на името на Петко и Пенчо Славейкови – Славейкова награда. Особено атрактивен е Ретро балът „Тихо вее вечерна прохлада“ с дрескод облекла от края на XIX век и началото на XX век.