КНСБ в Бургас подкрепи отново регатата “Черноморец Бургас”

Поредното издание на Регата “Черноморец Бургас” стартира днес в Международния олимпийски ден – 23 юни, когато се отбелязват и 100 години от основаването на Българския олимпийски комитет. Регатата се организира от Яхтклуб “Черноморец Бургас” с подкрепата на Община Бургас, Пристанище Бургас и Българска федерация по ветроходство, Регионален съвет на КНСБ – Бургас, Emerald Beach Resort & SPA –хотел и други.

За втора поредна година Конфедерацията и Регионалният съвет на КНСБ – Бургас подкрепят Регатата за деца и младежи с цел насърчаване на тяхното развитие и талант.

Със своята социална насоченост и един от приоритетите на КНСБ е провеждането на благотворителни кампании, събиране на финансови средства, подпомагайки откриването на изявени таланти в децата, чрез което насърчаваме техните умения и качества, подготвяйки ги за трудовия им живот.

Сред официалните гости на откриването днес бяха кметът на Бургас Димитър Николов, Мая Сариева – областен координатор на КНСБ-Бургас, Георги Събев, заместник-председател на Борда на директорите на Държавно предприятие “Пристанищна инфраструктура” – Бургас, Атанас Атанасов – експерт към Министерството на младежта и спорта, президентът на Българската федерация по ветроходство Росен Марангозов.

В трите състезателни дни над 100 ветроходни яхти ще изпълнят Бургаския залив. Пред моста и плажа на града ще бъдат маркирани 2 състезателни дистанции, където с вятъра ще се надпреварват участниците в детските класове Оптимист, ИЛКА 4 и ИЛКА 6, 420 и олимпийските класове 470 и Фин.

Регатата ще приключи на 25 юни в 16:30 часа, когато ще се проведе официалното награждаване на победителите.