СО на КНСБ в “Арсенал” подкрепи инициатива в предприятията да има координатор по равнопоставеността на мъжете и жените

Представители на синдикалната организация на КНСБ в завод “Арсенал” участваха в работна среща на тема “Равнопоставеност – възможности и решения”. Тя е по проект “Равнопоставеността и новите предизвикателства” на сдружение “Жените на Казанлък”, който се осъществява с подкрепата на Фондация Фридрих Еберт и на Български фонд за жените.

За пръв път не само в Казанлък, но и в страната, се дава началото на идеята в предприятията да има лице, което да изпълнява функцията на координатор по равнопоставеността на жените и мъжете, коментира пред БТА председателят на организацията в Казанлък Стела Кехайова. По думите ѝ в централните органи на изпълнителната власт и всичките областни администрации има такива координатори, които са част от институционалния механизъм, необходим за прилагане на интегриран подход и временни насърчителни  мерки. В предприятията обаче липсват такива координатори.

Кехайова изрази благодарност към председателя на СО на КНСБ в завод “Арсенал” АД Атанас Бозов и екипа му, че заедно започват проекта и подчерта, че благодарение на синдикалната организация в дружеството са въведени различни стимули и социални придобивки и са осъществени редица благотворителни кампании.

“Вярваме, че с осъществяване на идеята за координатор по равнопоставеността на жените и мъжете в “Арсенал” ще се постави началото на мащабна и ефективна кампания в предприятията за насърчаване на равнопоставеността, съотносима с националното законодателство, както и с европейските програми и добри практики в областта на равнопоставеността, недискриминацията и правата на човека”, коментира още Кехайова.

Снимка: Жените на Казанлък