Проведоха се Летните работнически спортни игри в Шумен

Традиционните Летни работнически спортни игри, организирани от БРФ “Спорт и здраве”, РК “Спорт и здраве – Шумен”, РС на КНСБ – Шумен, ОС на БФС – Шумен и Община Шумен, се състояха на 26 август, събота, на спортните площадки на СУ “Сава Доброплодни”.

Проведоха се състезания по футбол и дартс. В игрите взеха участие повече от 80 състезатели.

В състезанието по мини-футбол взеха участие 4 отбора, който бяха разделени чрез жребий в една група. Групата се подреди по следния начин: 1. Учители; 2. “Теси”; 3. “Ново стъкло – Нови пазар”; 4. “Уайър Продакшън”.

Отборите играха на принципа всеки срещу всеки в групата.

Победител след изиграните срещи бе тимът на “Теси”. Почетното второ място зае отборът на учителите. На трето и четвърто се класираха съответно “Уайър Продакшън” и “Ново стъкло – Нови пазар”.

В индивидуалните награди на отборите бяха осигурени футболни топки и купа за феърплей. За най-добър играч бе определен Младен Минков от “Теси”, който получи футболна топка. За най-добър вратар – Деян Златанов от тима на учителите.

С купата за феърплей бе награден отбора на “Уайър Продакшън”.

В турнира по дартс също взеха участие 4 отбора. Първи се класира отборът на “Триада”.

Наградите бяха връчени от представители на организаторите на турнира – областния координатор на КНСБ Радостин Павлов и председателят на РК “Спорт и здраве – Шумен” Веселин Гацев.

Гости на турнира бяха досегашният председател на клуба Анета Денева, областният управител на град Шумен проф. Добромир Добрев, доайените на работническия спорт Румен Вичков и Иван Влаев.