Над 500 участници се включиха в 19-ата Международна спартакиада на СБУ

За деветнадесети път Синдикатът на българските учители към КНСБ проведе своето най-значимо спортно събитие – Международната учителска спартакиада. Тя бе под патронажа на председателя на СБУ д.ик.н. Янка Такева, президента на КНСБ Пламен Димитров и Сюзън Флокен, директор на Европейския синдикален комитет по образование (ETUCE).

Спортното събитие се проведе от 28 август до 2 септември в к.к. “Св. Св. Константин и Елена” и бе организирано от Синдиката на българските учители и Българска работническа федерация “Спорт и здраве” с подкрепата на Министерството на младежта и спорта. В него се включиха над 500 учители от 26 общини в България и от учителски синдикати от Таджикистан, Азербайджан и Полша.

Участниците се състезаваха в 12 дисциплини – мини футбол, плажен волейбол, тенис на маса, шахмат, бридж, плуване, баскетбол (стрийтбол), дартс, петанк, спортна табла, теглене на въже. За първи път тази година се проведе и ново състезание – смесена щафета “Бързи заедно”.

Сред гостите на тържествената церемония по закриването на спартакиадата, на която бяха отличени победителите, бяха Пламен Димитров, министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков, заместник-министрите на образованието и науката Мариета Георгиева и Емилия Лазарова, кметът на Варна Иван Портних и др.

“Бъдете вдъхновени и вдъхновявайте вашите ученици – на прага на новата учебна година това е основното ми послание към вас”, обърна се проф. Цоков към участниците в събитието.

Класирането в отделните дисциплини можете да видите тук.