Проведе се Деветнадесетата спартакиада на работещите във ВиК сектора

Деветнадесетата национална спартакиада на работещите във ВиК сектора в Република България се проведе от 2 до 6 септември в курортен комплекс “Св. Св. Константин и Елена”. Тя бе организирана от Национален браншов синдикат “Водоснабдител” – КНСБ, Съюза на ВиК операторите в Република България, Федерация “Строителство, индустрия и водоснабдяване” – КТ “Подкрепа” и Българска работническа федерация “Спорт и здраве”.

Тази година в състезанията се включиха над 800 участници от 29 ВиК дружества в шест вида спорт – мини футбол, плажен волейбол, тенис на маса, дартс, шахмат и теглене на въже.

Първо място в комплексното класиране завоюва отборът на „ВиК – Варна“ ООД, гр. Варна. На второ място остана отборът на „Софийска вода” АД, гр. София, а на трето – спортистите от „ВиК“ ООД, гр. Враца. Купата за феърплей заслужиха състезателите от „ВиК“ ООД, гр. Русе.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров връчи купите в комплексното класиране. Той поздрави участниците в Деветнадесетата национална спартакиада на работниците и служителите във ВиК сектора и припомни, че заслугата за възраждането на работническия спорт е на покойния председател на КНСБ проф. д-р Желязко Христов. Председателят на НБС „Водоснабдител“ КНСБ Мариян Бухов награди победителите в турнира по дартс (мъже).

Спартакиадата беше закрита от Ангел Престойски, председател на Съюза на ВиК операторите в Република България. На нея присъстваха и изпълнителният директор на “Български ВиК холдинг” ЕАД Ирена Георгиева и Божидар Спасов, председател на Съвета на директорите на холдинга.

Класирането в отделните дисциплини можете да видите тук.