За шести път федерация “Лека промишленост” организира отраслови спортни игри

За шести път федерация “Лека промишленост” организира своите Отраслови работнически спортни игри. Те се проведоха от 31 август до 3 септември в ММЦ, гр. Приморско с участието на 130 работници от предприятия от страната в браншовете от леката промишленост – текстил и облекло, стъкло и керамика, електроника и битово машиностроене.

Тази година състезанията се проведоха под патронажа на младежите от Младежкия център към федерацията под мотото # ЗА младите  # ЗА спорта  # ЗА труда  # ЗАедно.

Спортната надпревара бе в девет дисциплини – народна топка, стрийтбол, петанк, шах, дартс, бридж, тенис на маса, дърпане на въже, като за първи път беше включена дисциплината билярд – „ осма топка“. Работниците спортуваха в дух на феърплей с голям заряд и ентусиазъм във всички дисциплини.

Участниците от Младежкия център откриха игрите с демонстративен мач по футбол, в който младежи от няколко предприятия показаха спортен дух и силна игра и създадоха добро настроение. Също те закриха игрите с емоционален демонстративен мач по волейбол.

В крайното комплексно класиране на първо място с 68 точки се класира отборът на „Би Ей Глас България“, гр. Пловдив. На второ място бе „Е. Миролио“, гр. Сливен с 64 точки, а на трето и четвърто място се наредиха съответно „Мизия-96“, гр. Плевен с 62 т. и „Индорама Венчърс Лайфстайл България“, гр. Нова Загора.

Наградите връчиха председателят на федерацията Цветелина Милчалиева, зам.-председателят инж. Красимир Иванов и официалният гост на събитието – вицепрезидентът на КНСБ Даниела Алексиева.

Тържествено бяха наградени и останалите участници с медали в отделните дисциплини, а за всички представители на Младежкия център имаше специално подготвени подаръци от ръководството на федерацията.

За поредна година бяха връчени и плакети за партньорство на работодателите, които помогнаха в организацията на събитието и за тези, които подсигуриха участието на своите работници. Председателят на федерацията закри Шестите работнически спортни игри, като призова участниците към обединени действия в предприятията, каквито показаха и в спорта.