Двадесетата работническа спартакиада на енергетиците в България приключи

Двадесетата работническа спартакиада на енергетиците в България се проведе от 6 до 10 септември в к.к. Албена. Тя бе организирана от Национална федерация на енергетиците – КНСБ, чийто лидер Георги Петров е и председател на Организационния комитет на събитието.

Тази година в състезанията се включиха над 600 участници в шестнадесет вида спорт, сред които лека атлетика, волейбол и плажен волейбол, футбол и мини футбол, табла, теглене на въже, плуване.

Първо място в комплексното класиране спечели отборът на АЕЦ “Козлодуй”. Купата на победителите връчи вицепрезидентът на КНСБ Огнян Атанасов, който бе специален гост на спартакиадата.

Второ място заслужи отборът на ДП “Радиоактивни отпадъци” (ДП РАО), а на трето остана тимът на Електроенергиен системен оператор (ЕСО).

Отборът на БЕХ ЕАД получи  купа “Феърплей” за цялостно спортсменско поведение по време на спартакиадата. А тимът на НЕК ЕАД беше отличен със същия приз за колегиално отношение към съперниците в състезанията по футбол при мъжете. Купите връчи председателят на НФЕ Георги Петров.

Гости на събитието бяха и работодатели от сектора. Те поднесоха останалите награди.

Делегация от сръбския Синдикат Електродистрибуция – Югоизток Ниш, заедно със своя председател Бобан Стойкович, също присъства на официалното закриване на спартакиадата.

Ръководството на НФЕ изказва благодарност към работодателите за разбирането, съпричастността и подкрепата към работническия спорт в енергетиката през всичките двадесет години, както и към състезателите, водачите на отборите и съдиите – най-важните и необходими участници във всяко едно спортно събитие, за коректността, уважението и това, че превърнаха и Двадесетата работническа спартакиада на енергетиците в България в празник!