Честит първи учебен ден!

Скъпи български  учители,

Позволете ми най-сърдечно да Ви поздравя по случай началото на новата учебна година и да Ви пожелая да бъде успешна и резултатна в личен и професионален план!

Борбеността, далновидността и високите професионални умения на нашите учители са гордост за цялото ни общество. През годините сте доказали способността си да се справяте с всички трудности и предизвикателства, да бъдете целеустремени и да изпълнявате дълга си, независимо от обстоятелствата и то само в името на просперитета на нацията, на нашите деца.

Дългогодишната битка за достойни заплати, достоен живот и сигурно бъдеще на българския учител е успешна, макар и да трябва да се извърви още дълъг път, за да можете Вие, будителите на нашето време, да се чувствате оценени и да получите заслуженото в замяна на Вашата отдаденост на тази благородна кауза. Все повече млади хора се стремят към учителската професия, а това е сигурен знак, че българското образование ще просперира.

Убеден съм, че и занапред ще бъдете все така неуморни, ще следвате идеалите си, ще постигате целите си!

Вие градите нашето будно, силно, можещо и по-добро утре. Днес Вие сте нашата надежда и опора.

Уважаеми учители,

Бъдете вдъхновени, водете с обич децата по пътя на знанието. 

Мили деца и особено, Вие, които за първи път влизате в училищните стаи, бъдете непримирими, любопитни, мечтайте, поставяйте си цели и имайте постоянен стремеж за знания и високи постижения. 

Благодаря Ви за благородния труд, скъпи учители!

На добър час през новата учебна година!

 

Пламен Димитров

Президент на КНСБ