Проведе се четвъртата спартакиада на индустриалните работници

Четвъртата Открита спартакиада на индустриалните работници се проведе в к.к. “Св. Св. Константин и Елена” от 11 до 15 септември 2023 г.

Тя бе организирана от Федерацията на независимите синдикати на миньорите, Националната синдикална федерация „Метал – електро“, Националната федерация на труда „Химия и индустрия“ и Българска работническа федерация „Спорт и здраве“ с подкрепата на Министерството на младежта и спорта.

Участие взеха над 350 работници от 8 дружества: “Аркус”, “Асарел Медет”, “Елаците-Мед”, “Горубсо Мадан”, “Дънди Прешъс Металс”, Кметство Рупите, “Мини Марица – Изток” и “Солвей Соди”. Проведени бяха състезания в 9 вида спорт: мини футбол, плажен волейбол, тенис на маса, шахмат, теглене на въже, дартс, петанк, спортна табла и щафета “Бързи заедно”.

Първото място в крайното комплексно класиране бе заето от представителите на “Мини Марица – Изток”, които спечелиха 69 точки и победиха в състезанията по плажен волейбол (жени), теглене на въже (смесени отбори), дартс (мъже), петанк (мъже) и щафета „Бързи заедно” (смесени отбори).

С 59 точки на второ място останаха победителите в предишните две издания на спартакиадата от “Елаците-Мед”, които спечелиха състезанията по плажен волейбол (мъже), шахмат (мъже), дартс (жени) и спортна табла (мъже).

За четвърти пореден път третото място в крайното класиране бе заето от “Асарел Медет” с 50 точки, като техните спортисти спечелиха състезанията по мини футбол (мъже), тенис на маса (мъже и жени) и петанк (жени).

Купа феърплей спечелиха представителите на “Аркус” при мъжете и “Асарел Медет” при жените.

Наградите на първите три отбора в крайното комплексно класиране и купите феърплей бяха връчени от вицепрезидента на КНСБ Тодор Капитанов, Валентин Вълчев, председател на Федерацията на независимите синдикати на миньорите – КНСБ, Илза Чинкова, изпълнителен директор на “Мини Марица – Изток”, Дарина Колева от КНСБ в “Мини Марица – Изток” и Десислава Ягодин, председател на Българска работническа федерация „Спорт и здраве” и вицепрезидент на Международната конфедерация за работнически и аматьорски спорт.