Вдигат с 6% заплатите на медицинските специалисти в детските градини и училища в Сливен

Кметът на община Сливен Стефан Радев, областният координатор на КНСБ Тодор Иванов и председателят на КТ “Подкрепа”- Сливен – Емил Петков, подписаха Колективен трудов договор в детското и училищно здравеопазване за тази година. Това стана по време на среща, в която участваха още ресорният зам.-кмет Пепа Чиликова и представители на синдикалните организации на работещите медицински специалисти в детските ясли и градини, в училищните здравни кабинети и Детска млечна кухня.

Работещите там получават увеличение на възнагражденията. Промяната е заложена в бюджета, приет на заседание на Общинския съвет през септември, а увеличението е от 1 януари 2023 г.

„Увеличението е между 5 и 6 процента и това е максималното, което може да се направи, тъй като става дума за тази година. Имаме приет бюджет, който рамкира фонда“, каза кметът. Той и другите страни по Колективния трудов договор постигнаха съгласие и споделиха, че се надяват през 2024 година да има по-добри възможности за увеличение на възнагражденията и промяна в стандартите на национално ниво.

Синдикалистите благодариха на кмета за доброто взаимодействие досега и визията, която има за здравеопазването занапред.