КНСБ се срещна с кандидата за кмет на София Ваня Григорова

КНСБ и председатели на основни членове към конфедерацията се срещнаха днес с кандидата за кмет на София Ваня Григорова, издигната от БСП и обединение “Левицата”. Присъстваха и кандидати за общински съветници от нейния екип – Иван Кирилов, Миролюба Станоева и Нина Кръстева.

Поредицата от разговори с номинираните в изборите за местната власт започна на 29 септември, когато се състоя дискусия с Васил Терзиев.

“Днес с нас е нашата синдикална сестра Ваня Григорова. Очакваме да поговорим за заплатите, за образованието, социалните дейности, културата, градския транспорт, ВиК сектора, “Топлофикация София”, здравеопазването – със сигурност няма да има непознати теми за нея”, каза при откриването на срещата вицепрезидентът на КНСБ Тодор Капитанов.

“Ние, синдикатите, имаме аргументите, но решенията се вземат от политиците. От години смятам, че синдикатите трябва да имат представители в управлението, така че да притежават достатъчно мощ и присъствие в преговорите на политическо ниво”, каза Григорова. Тя заяви, че ще работи за това във всяко общинско дружество да има сключен Колективен трудов договор.

Александър Шопов, председател на транспортната федерация към КНСБ повдигнаха въпроси, свързани с работещите в столичния градски транспорт, техните възнаграждения, условията на труд и проблемът с професионалните заболявания. Славчо Петров, председател на федерацията на синдикалните организации от хранителната промишленост постави въпроса дали е възможно да се предвидят общински терени за временни базари, на които директни малки производители да предлагат продукцията си. Поставени бяха и въпроси за незаконните гаражни клетки, управлението на отпадъците, достъпа на автомобили до центъра на града, решението на проблемите в културния сектор, състоянието на “Топлофикация София” и концесията на “Софийска вода”.

Запис от срещата можете да видите тук.