Младежкият център към федерация Лека промишленост участва в обучение на IndustriALL Europe

На 3 и 4 октомври в Тимишоара, Румъния се проведе обучителен семинар за младите синдикалисти в Югоизточна Европа. Той бе първият от нова серия регионални семинари, организирани от IndustriALL Europe за младежи. Участие взеха двадесет и пет младежи от Румъния, България, Сърбия и Босна.

Като представители от България участие взеха младежите Радостина Стоянова, Мина Атанасова и Яни Камборлиев, които са част от Младежки център към Федерация Лека промишленост.

Събитието бе организирано с подкрепата на Фридрих Еберт–Стифунг. С новата поредица от обучения IndustriALL Europe цели да подкрепи младежите в цяла Европа, да привлече повече млади хора, като “гласът им бъде чут в собствените им организации”.

В Тимишоара на младежите бяха представени интересни идеи за начини, чрез които да подобрят комуникацията със своите членове и да достигнат до потенциални нови такива. А именно разработване на анкети и флаери, като им бе поставена и задача да изработят свои, да ги представят на колегите си и да споделят работен план на това как ще ги използват в последствие.

Семинарът приключи със споделяне на добри практики и дискусии. За Младежки център –ФНСОЛП семинарът бе полезен и перспективен, като веднага след завръщането си младежите започнаха организиране на работна група за изработване на флаери с насоченост към младите работещи с цел привличането им към синдиката.