КНСБ обсъди проблемите на Хасково с кандидат-кмета Станислав Дечев

Проблемите, свързани с делегираните от държавата дейности и с финансираните от общинския бюджет, както и редица други важни за Хасково теми, бяха обсъдени по време на организирана от КНСБ среща със Станислав Дечев, кандидат за кмет на общината, издигнат от ГЕРБ.

Дискусията се състоя на 19 октомври и в нея участваха вицепрезидентът на конфедерацията Тодор Капитанов, областният координатор Веселин Тодоров, председатели и синдикални членове от Хасково и региона.

Обсъждането бе част от поредицата срещи, които КНСБ провежда в цялата страна с кандидатите в предстоящите избори за местна власт. Вчера в него трябваше да се включи и Николай Ставрев, подкрепен от ПП-ДБ, БСП и др., но поради уважителни причини не успя да присъства.

Синдикалните активисти имаха възможност да зададат своите въпроси към Станислав Дечев от сферата на образованието, здравеопазването, социалните дейности. Повдигната беше и темата за инвестициите в града, бъдещото му развитие, както и вдигането на доходите на работещите в общината.

Преди дискусията бе проведено заседание на Регионалния съвет, на което бяха коментирани актуалните социално-икономически проблеми в страната и региона.